Mededeling omtrent status COVID-19 en tennis

Beste leden,
 
Wij zijn blij dat, dat  de regering gisteravond bekend heeft gemaakt,  dat er ook voor de leden boven 18 jaar vanaf maandag 11 mei weer getennist mag worden. 

Wij hebben van de KNLTB gisterenavond een mail ontvangen en daar staat de volgende passage in:

De KNLTB werkt de aanvullende richtlijnen voor het tennis voor volwassenen verder uit en zal deze ter goedkeuring bij NOC*NSF en VWS ( Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport )/RIVM . Daarna komen we zo snel mogelijk met informatie over de stappen die verenigingen moeten nemen richting de gemeente en vullen we de Corona Toolbox aan, zodat verenigingen, tenniscentra en leraren zich kunnen voorbereiden.

Vandaag hebben wij vernomen dat de KNLTB er naar streeft, de concept richtlijnen uiterlijk vrijdagmiddag naar de verenigingen te sturen. Daarna kan pas de stap naar de Gemeente gedaan worden. 

Ook voor de jeugd t/m 12,  en de jeugd van 13 t/m 18 hebben wij de vorige week protocollen van het NOC/NSF, richtlijnen van de KNLTB en voorwaarden van de Gemeente Venlo ontvangen. De jeugd is inmiddels begonnen met de training.  

Wij zijn verplicht nu eerst af te wachten wat de protocollen, richtlijnen en voorwaarden voor de senioren zullen worden en deze daarna ook weer in een bestuursvergadering bespreken. Uiteraard is ons streven dit op  een zo kort mogelijke termijn te regelen om onze senioren weer de baan op te kunnen laten gaan. Wij begrijpen jullie enthousisme en gretigheid om weer te gaan tennissen, maar wij zullen ons echt aan de regels en de te nemen maatregelen moeten houden.

Zodra wij alle informatie hebben ontvangen, besproken en maatregelen hebben uitgevoerd, zullen wij deze met jullie delen en vermelden wanneer en op welke voorwaarden er weer getennist mag worden.

Tot dat moment blijven de banen, m.u.v. voor de trainingen van de junioren, gesloten !

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Tennisclub Arcen

Deel via de sociale media: